Teletekst 101 – Nieuws

Een veel geraadpleegde pagina op teletekst is het nieuwsoverzicht. De pagina 101 geeft u snel een overzicht van het actuele nieuws in binnen- en buitenland. Deze pagina is erg populair omdat het nieuws in een overzichtelijk en rustig weergegeven wordt. U kunt meer lezen over elk nieuwsbericht door het nummer achter het bericht in te voeren op uw afstandsbediening. Via de website van NOS teletekst kunt u het nummer aanklikken om te navigeren naar een andere pagina.

De teletekstpagina 101 is helemaal ingericht voor het publiceren van nieuws. In een lijst met korte nieuwskoppen ziet u in een oogopslag het actuele nieuws. U kunt het nieuws op teletekst lezen op uw televisie, maar tegenwoordig ook met behulp van de NOS Teletekst-app.

De inhoud van teletekst wordt bepaalt door de redactie van de NOS. Het nieuws op teletekst is dan in grote lijnen gelijk aan het nieuws in de journaals van de publieke omroep op televisie of op de website van de NOS. Het nieuws op teletekst wordt continu bijgewerkt en kunt u dus op alle momenten raadplegen.

Het nieuwsoverzicht op pagina 101 bestaat uit een aantal onderdelen. Bovenin het scherm staat de titel van de huidige pagina. Dat is in dit geval nieuws. De blauwe tekstregels zijn de nieuwsfeiten. Dit is een overzicht van altijd 9 gebeurtenissen. Via de nummers achter de nieuwsfeiten gaat u naar de inhoud van het bericht. Dit nummer kunt u intoetsen op uw afstandsbediening of aanklikken op de NOS teletekst website van de NOS. Helemaal onderaan de pagina staat een aantal snelkoppelingen. U ziet hier de gekleurde titels: binnenland, sport, weer en verkeer. De kleuren corresponderen met de gekleurde toetsen op uw afstandsbediening. Op de website kunt u deze titels aanklikken om naar dat overzicht te navigeren.